Korisne informacije

Što možete pronaći ovdje

Najvažnija stvar koju posjetitelji pronalaze je mir uma! Zbog male veličine mjesta nema noćnih klubova ili prepunih plaža. Postoji jedan ugodan kafić na plaži i jedan restoran nasuprot.

Što ne možete pronaći ovdje

U Kanici nema organiziranog noćnog života. Dakle, ako tražite mjesto s animacijskim programima, diskotekama, barovima i klubovima, žao nam je, ali na pogrešnoj ste adresi.

Još jedna stvar koju ne možete naći ovdje je trgovina.

Gdje možete kupiti hranu?

Svakog jutra, od 7:30 do 9:30, u Kanicu dolazi nekoliko mobilnih trgovina s kruhom i kolačima i mliječnim proizvodima, voćem i povrćem te svježom ribom. U usporedbi s velikim tržištima, ove mobilne trgovine nude lokalne i svježe proizvode.
Najbliža trgovina nalazi se u Dvornicama (doći ćete do kapelice i skrenuti desno).

Što biste trebali znati o našem moru

Jadran je toplo more. Ljeti temperatura mora iznosi 23-27 ° C. Najtoplija je u kolovozu, imajući dosta visoke temperature do duboko u jesen.

Slanost Jadrana je oko 38 promila po tisuću, odnosno 38 grama po litri vode. Zbog takvog visokog sadržaja soli (npr. u Baltičkom moru sadržaj soli iznosi samo 7 – 8 po tisuću), morska voda ima znatnu jasnoću. Zahvaljujući vapnenome podzemlju, more oko Kanice je čisto tirkizno. Budući da u selu nema industrije, a poljoprivreda je ograničena na uzgoj maslina (koje ne cvjetaju i zapravo ne spaljuju), more oko Kanice iznimno je čisto.


Putokaz web stranica

(padajući izbornik nalazi se ispod “Hrvatski” u glavnom izborniku jezika u zaglavlju stranice)