Kako to izgleda u nas

Smještaj

Jednokatnica (kuća) s četiri apartmana i zatvorenim parkiralištem na kraju ribarskog sela Kanica . Najbliža je kuća u mjestu prema šljunčanoj plaži “Žalina”. Iza nas su samo maslinici i obale.

U svakom apartmanu nalaze se dvije sobe s dva ležaja (ukupno 4 ležaja u jednom apartmanu) . U prednjoj sobi nalazi se potpuno opremljena kuhinja s štednjakom i hladnjakom (u gornjim apartmanima nalazi se kuhinja u hodniku i obje sobe imaju poseban ulaz). Uz stražnju spavaću sobu nalazi se kupaonica (tuš + WC).

Svi apartmani opremljeni su klima uređajem, TV, WiFi i vanjskim sjedalima (u apartmanima na katu na natkrivenom balkonu). Naravno, postoje posteljina, ručnici i kuhinjski ručnici.

Vanjski kamin-roštilj također je dostupan svim gostima.

Okolica

Gradska plaža

Gradska plaža s malom lukom sa brodicama može se naći između kafića i restorana uvala, duboko u kopnu, stvarajući slovo U.

Plaža je djelomično pjeskovita, djelomično kruta i sjenovita.

Plaža ima vrlo postepeni ulaz u vodu s relativno dugom plitkom vodom. Uz ove značajke, plaža je idealna za malu djecu – plitka, relativno uska i dobro uređena.

Odrasli će cijeniti blizinu kafića i restorana.

Šljunčana plaža “Žalina”

Budući da naša kuća leži na kraju sela, najbliži smo plaži Žalina! Plaža Žalina je puna sitnih bijelih okruglih i glatkih šljunčanih kamenčića. Oko Žalina ima niz kamenih procjepa koji stvaraju zasebna područja.

Žalina je idealan izbor za sve one koji vole privatnost (kameni procjepi pružaju dovoljno prostora za cijelu obitelj).

Žalina je odlična polazna točka za ronjenje i promatranje morskog života. Može se vidjeti mnogo nepristupačnih stijena oko kojih nalaze utočište mnoge ribe, zvjezdače, ježevi i ostale morske životinje. Ukoliko imate sreće, vidjeti ćete malu hobotnicu. Maska i disalica stoga su obavezni! Ali ne brinite, najopasnije stvorenje je jež (nemojte nagaziti ili dodirivati, ježevi imaju vrlo oštre bodlje – učinak usporediv sa staklenom vunom), meduza i drugih „opasna“ stvorenja ne žive ovdje.

Na Žalinama je poželjno imati cipele za plažu, ne samo zbog ježevi (njih na ulazu u more nema), nego zato što naše razmažene noge nisu uvijek u prijateljstvu sa šljunčanim plažama.


Putokaz web stranica

(padajući izbornik nalazi se ispod “Hrvatski” u glavnom izborniku jezika u zaglavlju stranice)